SE
SE
Behöver du hjälp? Ring 040-78980

Teknisk information för grafiska formgivare

Du kan antingen:

Designa din egen skylt på nätet  - ELLER -

Låta oss designa skylten åt dig  - ELLER -

Om du är grafisk formgivare och vill designa något lite mer komplicerat än vad vårt designverktyg på nätet klarar av, så tillhandahåller vi följande information och riktlinjer som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din design.

 

OBS! Om möjligt ber vi dig skapa bara en skylt och tillhandahålla oss med en namnlista  (helst i Excel). Vi accepterar inte PDF-filer med flera sidor utan en medföljande namnlista. Om du måste designa alla brickorna ber vi dig skicka ett dokument (helst i PDF-format) som innehåller alla designerna på en sida (sidformatet spelar ingen roll) genom att använda klipplinjerna i mallen för skyltarna nedan.


Det första steget för att skapa din egen skylt är att:

Hämta vår mall för skyltar nedan

Mallen innehåller linjer som du ska klippa längs med för var och en av våra skyltar.

Om du inte är en grafisk formgivare behöver du inte läsa vidare. Vi är stolta över vår flexibilitet och kan tillverka namnbrickor av utomordentlig kvalitet från nästan vilken bild som helst. Vi erbjuder också en designservice helt gratis, utan beställningsskyldighet!

 
Riktlinjer för bilder

Marginal

De delar av designen som ska tryckas på brickans trimmade kant ska gå 2 mm utanför klipplinjen för att skapa en "marginal" (som ger utrymme för toleranser i produktionsprocessen). Text eller bilder ska infogas ungefär 2 mm innanför klipplinjen.Färger/färgmatchning

Här på Name Badges International kan vi designa skyltar med hjälp av en mängd olika metoder. När du ska ange färg godtar vi följande:

 • Hexadecimal (t.ex. #ffd900)
 • RGB (t.ex. 255,217,0)
 • CMYK (t.ex. 2,11,100,0)
 • HSB (t.ex. 51°,100%,100%)
 • Pantone®-f'ärger*

Pantone Colours

* Vi trycker i CMYK. Om du tillhandahåller oss med en Pantone®-färg, så gör vi vårt bästa för att hitta en så nära match som möjligt.

Teckensnitt 

Vi har ett enormt bibliotek med tusentals teckensnitt i vårt system. Men det är värt att kolla med oss när du skickar in din beställning ifall designen använder ett sällsynt eller ovanligt teckensnitt. Om ingen licens krävs kan du alltid bifoga fonten med din design så lägger vi till den i vår samling.

Om du skickar ett visst teckensnitt och punktstorlek så kan vi kopiera det. Men när du designar din egen skylt, ska du se till att du skapar den i faktisk storlek (inom klipplinjen för vår mall), annars blir punktstorlekar fullkomligt meningslösa.


Skicka filer

Vi kan acceptera logotyper och skyltdesigner i nästan vilket format som helst, men om skylten har designats med ett vektorbaserat program, är det alltid bäst att inte rastra designen. I sådana fall föredrar vi följande filformat: 

 • .pdf
 • .ai
 • .eps
Andra vanliga filformat inkluderar:
 • .jpg
 • .jpeg
 • .png
Som vi nämnde tidigare kan vi öppna nästan vad som helst. Skulle det vara så att du skickar en fil som vi inte kan öppna, kontaktar vi dig med tillgängliga alternativ.

För närvarande kan vi acceptera filer via e-påst på upp till ca 6 MB.